INFORMATIKAI RENDSZERFELÜGYELET, INFORMATIKAI RENDSZERGAZDA

Az informatikai eszközök magukban hordozzák a bonyolult problémák lehetőségét. A vállalati rendszerek üzleti folyamatainak sérülése, esetleges adatvesztése, bizalmas adatainak illetéktelen kezekbe kerülése jelentős presztízsveszteséggel és anyagi kárral járhat. Rendszergazdáink által biztosított felügyeleti szolgáltatásainkat kifejezetten az ilyen veszélyek kiküszöbölésére fókuszálva alakítottuk ki.
Minden cég számára kiemelten fontos üzleti folyamatainak nyilvántartása és az adatok folyamatos rendelkezésre állása. Ezért egy jól működő vállalat informatikai rendszerének kialakításakor kiemelt feladatként kezeljük a felügyelt rendszer elérhetőségét, működési biztonságát, meghibásodás esetén visszaállíthatóságát. A gyakorlatban is hasznosítható statisztikák és adatok egyaránt lényegesek, szakmailag relevánsak az üzemeltetők és felhasználók számára is. Az adatok elemzésével pontosabb képet kapunk a szerverek, hálózati eszközök működéséről, az informatikai szolgáltatások felhasználásáról.
A felügyeleti monitorozás során létrejövő adatok és rendszerüzenetek felhasználásával egyszerűbbé és biztonságosabbá válik az üzemeltetés. A rendelkezésre álló adatok alkalmazásával gyorsan és hatékonyan avatkozhatunk közbe hibamegelőzés- és elhárítás esetén. A rendszer folyamatos felülvizsgálatával és ellenőrzésével előkerülnek a rejtett hibák és hiányosságok.
Informatikai felügyeleti szolgáltatásunkkal a fent említett összes igényre és problémára biztosítunk megoldást. Felügyeleti rendszerünk automatizált, eseményvezérelt információkkal látja el ügyfeleinket, üzemeltetési szolgáltatás igénybevétele esetén pedig azonnal meg tudjuk kezdeni a hibaelhárítást.

Felügyeleti szolgáltatásunkkal támogatott rendszerek

  • Szerver hardver komponensek monitorozása.
  • Szerver operációs rendszer és szolgáltatásainak monitorozása.
  • Szerver alkalmazások monitorozása.
  • Tűzfalak, tűzfal szolgáltatások monitorozása.
  • Hálózati eszközök és szolgáltatásaik monitorozása.
  • Hálózati rendszerek és telephelyek összeköttetéseinek monitorozása.

Felügyeleti eszközök

  • Zabbix alapú monitoring rendszerek
  • Mikrotik Dude monitoring
Zabbix Dude
20years